Lacksigill - sigillstämpel

Lacksigill - sigillstämplar

Hos Hammargrens kan du beställa din egen sigillstämpel med eget motiv. En sigillstämpel kallas även för lacksigill. Sigillet kan innehålla initialer, namn, vapen, logga eller liknande och användas till brev, bröllopsinbjudningar, julkort och julklappar, presenter eller någon annan mer exklusiv förslutning. Förrutom våra klassiska sigillstämplar i mässing med ett elegant träskaft kan vi erbjuda ett modernare lacksigill i mässing med ett handtag i mattborstad plast. Sigillstämplarna finns i flera storlekar. Ett sigill ger ett mycket exklusivt intryck för mottagaren.

Sigillstämpel med eget motiv

Beställ din egen sigillstämpel till bröllopsinbjudningen eller till dina julklappar. Lacksigillet pressas ner i lacket och ger ett mycket exklusivt sigill.

Lacksigill med egen design

Lacksigillet graveras med din egen design för hand i massiv mässing och poleras därefter. Att tillverka en sigillstämpel är ett handarbete som kräver stor precision.

Klassiskt hårdlack till sigillstämplar

Gutenbergs klassiska hårdlack finns i 7 olika kulörer. Lacket smälts med t.ex. ett stearinljus eller med en smältkolv

Mjuklack till lacksigill

Mjuklack är perfekt när man vill ha ett sigill som inte spricker sönder. Lacket smälts med lackpistol.


 

Lacksigill - gör ditt eget sigill

Med ett lacksigill skapar du enkelt ett sigill. Vi tillverkar sigillstämpeln med det motiv som önskas. Det vanligaste är ett monogram, initialer, vapen, logga eller något liknande. Det fnns två typer av lack till sigillstämplarna. Klassiskt hårdlack som kan brytas och värms upp över öppen låga eller ett mjuklack som är obrytbart och värms upp med en lackpistol. Oavsett lack så värms lacket och appliceras där du vill ha ditt sigill. Lacksigillet pressas ner i lacket någon sekund och lyfts därefter upp. Upphöjningen eller reliefen i sigillet ger ett mycket elegant och eklusivt intryck.

Välkommen till oss på Hammargrens Stämplar när du önskar beställa ditt eget lacksigill med eget motiv.

Vanliga frågor om lacksigillVilket lacksigill skall man välja?

Välj den modell av lacksigill som faller bäst i smaken. Därefter väljer Ni den storlek på sigillstämpeln som passar Ert motiv.

Vad är skillnaden mellan hårdlack och mjuklack?

Det klassiska hårdlacket kan brytas itu och är mest lämpat för brev och paket som överlämnas personligen. Mjuklacket är ej brytbart och passar bäst om Ni t.ex. skall skicka brev med sigill med posten. Mjuklacket är även att rekommendera om det skall användas i butik eller annat kommersiellt syfte.

Vad kostar en sigillstämpel?

Priset är beroende på vilken modell av sigillstämpel man väljer och storleken på motivet.

Vad är leveranstiden för ett lacksigill?

Normal leveranstid för ett lacksigill med eget motiv är ca 5-7 dagar. Om det är riktigt bråttom så hör av Er till oss så kan vi hjälpa Er.

Kan man få sin logga som motiv på lacksigillet?

Självklart kan man få sin logga som motiv på sitt lacksigill.

I vilket format vill ni ha originalet till min sigillstämpel med eget motiv?

Vi tar emot de flesta typer av filformat som: ai, bmp, doc, docx, eps, gif, indd, jpg, otf, pdf, png, psd, txt, xlx, xlsx. Det bästa är ett vektoriserat original anpassat för tryck men skicka in Ert original i det format Ni har tillgängligt så löser vi det. Om Ni endast har en enkel skiss så skicka denna till oss så skapar vi ett original till Ert lacksigill.